KONSULTKÖP | 24 aug 2016

Projektengagemang köpte Temagruppen Sverige

Konsultkoncernen Projektengagemang förvärvar Temagruppen Sverige AB. Temagruppen är ett av Sveriges ledande företag inom arkitektur, landskapsarkitektur och projektledning. Förvärvet gör Projektengagemang till en av landets största aktörer inom området.

Konsultkoncernen Projektengagemang grundades 2006 och har sedan dess vuxit till ett av Sveriges största konsultföretag inom arkitektur och teknik. Förvärvet av Temagruppen Sverige AB förstärker marknadspositionen ytterligare och innebär att fler kunder kan erbjudas kvalificerade konsulttjänster. Genom förvärvet blir Projektengagemang den fjärde största aktören inom arkitektur och landskapsarkitektur i Sverige med cirka 200 medarbetare och samtidigt också bland de ledande inom projektledning.

– Förvärvet av Temagruppen är Projektengagemangs hittills största företagsförvärv och det är ett stort steg i vår utveckling att bli en av Sveriges främsta konsultkoncerner inom arkitektur och teknik. Vi stärker därmed vårt helhetserbjudande och arbete mot en mer hållbar samhällsutveckling samtidigt som vi förbättrar våra möjligheter att attrahera de mest talangfulla medarbetarna i branschen, säger Per-Arne Gustavsson, vd, Projektengagemang.

– Temagruppens affärsområden arkitektur, landskapsarkitektur och projektledning förstärker Projektengagemang på ett alldeles utmärkt sätt. Tillsammans kan våra medarbetare erbjuda kunderna ett mycket konkurrenskraftigt helhetserbjudande, säger Stefan Daun, styrelseordförande Temagruppen.

Under 2015 omsatte Temagruppen 187 miljoner kronor och har drygt 170 medarbetare. Temagruppen erbjuder tjänster inom arkitektur, landskapsarkitektur, projektledning, inredningsarkitektur, stadsbyggnad, processledning, miljötjänster och BIM. Företaget har kontor i Malmö, Norrköping, Uppsala med huvudkontor i Stockholm. Bland kunderna finns privata och allmännyttiga bostads- och fastighetsbolag, statliga verk, kommuner, landsting och byggentreprenörer över hela Sverige.

Publicerad 24 augusti 2016

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.