Prefab | 12 mar

Prefablösning för VVS sparar tid

Rörprodukter Montage i Östersund har använt en ny prefabricerad VVS-modul i renoveringen av 190 badrum i kvarteret Hjorten. Fördelar som tidsbesparing och effektiv samordning blev särskilt tydliga i ett så pass stort projekt.

Prefablösning för VVS sparar tid
Tidsbesparing och effektiv samordning är fördelar med prefabricerade moduler. I Östersund användes modulerna i ett projekt med 190 badrum. Foto: Tece

TECEmodul är en ny lösning som ger kunderna möjlighet att själva välja vilka VVS-produkter de vill integrera i en komplett prefabricerad schaktlösning. För Rörprodukter Montage handlade det om tappvattenskåp och wc-fixtur, andra kunder vill kanske lägga till ventilation eller avlopp.

Fredrik Madsen, Rörprodukter Montage Sverige AB.

– Det här är en helt kundanpassad prefablösning. Den stora fördelen är effektiviteten i samordningen och de tidsbesparingar man uppnår genom att reducera antalet arbetsmoment. Det innebär att olika yrkesgrupper inte måste återvända flera gånger för att utföra sina specifika uppgifter under installationen, förklarar Felix Rosin, säljare hos TECE Sverige.

Konstruktionen är enkel att montera och flexibel nog för att anpassas till rummets väggar, även om de inte är helt raka. Det förmonterade tätskiktet på wc-fixturen eliminerar behovet av en vattentät schaktbotten, vilket ytterligare förenklar och effektiviserar installationen.

– I ett så här stort projekt blir fördelarna med prefabricering tydliga, särskilt när det gäller tidsbesparingar och effektivare samordning, säger projektledaren Fredrik Madsen på Rörprodukter Montage Sverige AB.

Nyligen genomfördes den första besiktningen av de nya badrummen, och man förväntar sig att projektet kommer att vara helt klart under 2025.

Källa: TECE

Publicerad 12 mars 2024

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.