Energieffektivisering | 28 feb

Patenterad metod för minskad energianvändning

Wilzéns Green har ingått ett samarbetsavtal med SmartFrontför en patenterad metod för energirenovering av flerbostadshus. Fastigheten får ett nytt klimatskal och det behövs ingen evakuering eftersom större delen av arbetet utförs på fastighetens fasad.

Patenterad metod för minskad energianvändning
Magnus Lindberg, Wilzén och Stefan Forsberg. SmartFront har ingått samarbetsavtal. Foto: Wlizén

Wilzéns startade nyligen upp dotterbolaget Wilzéns Green, som ska driva bolagsgruppens utvecklingsarbete med hållbara affärsmodeller och metoder.

– Vi är mycket glada över att kunna addera SmartFronts metod i vårt erbjudande. Det ger oss helt nya möjligheter att hjälpa våra kunder att möta de nya EU-direktiven och samtidigt spara på både klimatet och plånboken, säger Magnus Lindberg, vd på Wilzéns Green.

SmartFront är en unik ventilationslösning som, på ett smart och enkelt sätt, uppgraderar ventilationen och minskar uppvärmningskostnaderna, vilket även minskar negativ miljöpåverkan.

Med SmartFronts patenterade metod kan Wilzéns effektivt minska fastighetens energiförbrukning samtidigt som vi förbättrar inomhusmiljön för hyresgästerna. Fastigheten får ett nytt klimatskal och det behövs ingen evakuering eftersom större delen av arbetet utförs på fastighetens fasad.

– Vi har under en tid sett en ökad efterfrågan i Östergötland och ser fram emot vårt samarbete med Wilzéns, som har ett starkt varumärke och är en erkänt kompetent entreprenör i regionen, säger Stefan Forsberg, Produktchef för SmartFront och ansvarig försäljning i Fasadgruppen.

Den patenterade metoden kommer att erbjudas till kunder i södra Mellansverige, men företaget att börja på hemmamarknaden i Östergötland.

Källa: Wilzéns Green

Publicerad 28 februari 2024

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.