Installation | 20 feb

Omfattande installationsuppdrag åt Vätterhem

Emil Lundgren har fått uppdraget att göra omfattande el- och installationsarbeten för det nya lägenhetsprojektet Slåttertiden i Huskvarna. Beställare är Skanska som bygger husen på uppdrag av Vätterhem.

Omfattande installationsuppdrag åt Vätterhem
Emil Lundgren har fått omfattande installationsuppdrag åt Vätterhem i Öxnehaga i Huskvarna. Bild: Emil Lundgren

Projektet är ett samverkansprojekt som Emil Lundgren har tillsammans med Skanska. Projektet infattar fyra huskroppar, garage och gemensamhetslokaler. Totalt ska det byggas 108 lägenheter, var av 54 hyreslägenheter och 54 bostadsrätter. Emil Lundgren har varit med från start av projektet och tagit fram systemhandling, bygghandling och är nu i utförande fasen.

– Vi utför en komplett elinstallation i fastigheterna med kraft, data, passage och fastighetens energimätning. Vi utför även en komplett solcellsinstallation på samtliga hustak. Solcellsanläggningen har vi i egen regi projekterat och ska nu utföra, berättar Alexander Almegård, projektledare på Emil Lundgren.

Projektering startade 2021 och Emil Lundgren påbörjar utförandet av elinstallationen under början av 2023, för att slutligen färdigställa projektet i början av 2025.

–  I husen uppförs energieffektiva bostadsrätter med välisolerade väggar och fönster, tyst och effektiv ventilationslösning samt solpaneler på taket, säger Linus Gustafsson på Bostads AB Vätterhem.

 

Källa: Emil Lundgren

Publicerad 20 februari 2024

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.