Projekt | 17 maj

Omfattande energirenovering i Linköping

Front, ett dotterbolag till Fasadgrupppen, har fått i uppdrag av Riksbyggen att genomföra en omfattande energirenovering till en stor bostadsrättsförening i Linköping.

Omfattande energirenovering i Linköping
Fasadgruppen har fått ett stort energirenoveringsprojekt i Linköping är flerbostasdhus från 1950-talet ska renoveras och få ny ventilation. Foto: Fasadgruppen

Den aktuella bostadsrättsföreningen består av flertalet huskroppar som uppfördes under 1950-talet. Precis som många andra fastigheter från samma tidsperiod har de behov av exteriörrenovering och energieffektivisering. Inom ramen för uppdraget kommer fasader och balkonger att renoveras, tak och fönster att bytas ut och FTX-ventilation med SmartFront-metoden att installeras.

Då byggnaderna anses särskilt värdefulla ur kulturhistoriskt perspektiv ställs höga krav på utförandet och att ingen förvanskning sker.

Arbetet kommer att pågå under tre år i sex etapper och ordervärdet uppgår till cirka 159 miljoner kronor.

– Vi är stolta att tillsammans med Riksbyggen få möjlighet att hjälpa ännu en stor bostadsrättsförening med en omfattande renovering. I detta projekt har man valt att ta ett helhetsgrepp som kommer att resultera i kraftigt förbättrad energiprestanda, sänkta radonvärden och en bättre boendemiljö, säger Peter Polland, affärsområdeschef Fasadgruppen NordÖst.

Källa: Fasadgruppen

Publicerad 17 maj 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.