Energilagring | 19 feb

Omfattande batterilager ska installeras i Helsingborg

Castellum ska installera ett omfattande batterilager i en av sina fastigheter i Väla Södra, Helsingborg. Batterilagret har en kapacitet på 430 kW i effekt och 430 kWh i energi samt en vikt på cirka 6 ton.

Omfattande batterilager ska installeras i Helsingborg
Actemium har fått i uppdrag att installera ett omfattande batterilager som ska anslutas på en av Castellums fastigheter i Väla Södra, Helsingborg.

Syftet med installationen är att byggnaden ska bli en aktiv del i energisystemet genom att bidra till att jämna ut effektbalansen till det lokala elnätet, när det uppstår flaskhalsar.

– Genom att göra fastigheter till aktiva effektresurser kan vi gemensamt skapa en stabilare och mer robust el-infrastruktur, vilket kommer att ge fördelar på lång sikt, säger Mathias Svensson, teknisk förvaltare på Castellum.

Installationen av batterilagret påbörjas omgående för att färdigställas under sommaren 2024. Actemium ska ansvara för all elinstallation i projektet.

Källa: Actemium

Publicerad 19 februari 2024

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.