Olle Engkvist-priset till Energi & Miljös chefredaktör

Ingar Lindholm har fått Olle Engkvistpriset, som delas ut av Stockholms Byggnadsförening. Prissumman på 10 000 kronor ska användas för att resa till Tyskland och studera byggnader med fokus på energieffektivitet och innemiljö. Resultatet kommer att synas i Energi & Miljö längre fram i år.

Olle Engkvistpriset hanteras av en stiftelse, vars ändamål är att bereda publicister vidareutbildning inom eller utom landet för att därigenom främja ”spridandet av vederhäftig kunskap om och fördjupad förståelse för samtida byggnadskonst”.
– Det jag ska titta på är bland annat en byggnad med ett klimatsystem av en typ som är mycket ovanligt i Sverige. Det ska bli intressant att se hur det fungerar i praktiken och vilka mätdata för innemiljö och energianvändning som fastighetsägaren kan redovisa, säger Ingar Lindholm, chefredaktör Energi & Miljö.

Publicerad 21 mars 2013

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.