Oleter Group förvärvar Stahrebolaget fukt- & saneringsteknik

Oleter stärker sin position i Mälardalen genom förvärvet av Stahrebolaget fukt- & saneringsteknik AB inklusive dotterbolaget Carlsson & Stahre AB.

Stahrebolaget, som bildades 1974, är idag ett av Mellansveriges största saneringsföretag. Verksamheten i Mälardalen med omnejd utgår från kontoren i Eskilstuna och Nyköping. Förvärvet inkluderar även dotterbolaget Carlsson & Stahre i Enköping och totalt sysselsätter bolagen 80 medarbetare.

– Den verksamhet och position Stahrebolaget har byggt upp under snart 50 år gör dem till en ledande aktör som vi är mycket glada och stolta att få välkomna i Oleter-koncernen! Bolagen passar mycket väl in i Oleters kultur med en stark grund i det lokala engagemanget och med fokus på långsiktighet och kvalitativ service, säger Ola Spetz, VD och Koncernchef, Oleter Group AB.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget och vårt erbjudande på marknaden i Oleter-koncernen. Vi kommer att fortsätta vara en lokal, trygg och kvalitetsmedveten partner inom skadeservice, samtidigt som vi får tillgång till ökade resurser och möjligheten att bredda vårt erbjudande på marknaden, säger Bernhard Barkfeldt Stahre, VD Stahrebolaget.

Bolaget kommer att verka som ett fristående dotterbolag inom Oleter Group under ledning av nuvarande VD.

 

Källa: Oleter

Publicerad 26 november 2021

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.