KÖP | 9 feb 2021

Oleter Group förvärvar S-pipe Sverige

Oleter Group har tecknat avtal om förvärv av S-pipe Sverige AB och blir därmed majoritetsägare. Genom förvärvet stärks koncernens erbjudande och lokala närvaro inom relining och rörrenovering ytterligare.

S-pipe har sedan 2007 utfört moderna stam- och rörrenoveringar genom relining och med utgångspunkt från kontoren i Luleå och Falun. Genom förvärvet adderas nu ytterligare resurser, kompetens och lokala kontor till koncernen och tjänsteområdet relining, vilket möter en efterfrågan som ökar kontinuerligt.

Thomas Löfgren, nuvarande ägare av S-pipe Sverige AB, behåller en minoritet av ägandet och fortsätter även framledes att ansvara för verksamhetensdriften.

– Jag är mycket glad att S-pipe nu blir en del av Oleterkoncernen och ser stora möjligheter att tillsammans utveckla vår nuvarande verksamhet. Vi har redan idag ett väletablerat lokalt samarbete med de övriga koncern-bolagen och steget att bli kollegor känns därför både tryggt och spännande, säger Thomas Löfgren, Verksamhetsansvarig, S-pipe Sverige AB.

– Vi har under en längre tid sett hur efterfrågan på våra tjänster inom relining ökar och att vi nu får välkomna S-pipe i koncernen är naturligtvis mycket glädjande. Vi har en ambitiös tillväxtplan där vi främst växer organiskt, men även genom att förvärva väl utvalda bolag, både inom befintliga såväl som kompletterande tjänsteområden. Förvärvet är också ett viktigt steg framåt i vår långsiktiga plan att bli helt rikstäckande inom alla våra verksamheter”, säger Ola Spetz, vd och koncernchef, Oleter Group AB.

Den gemensamma ambitionen är att S-pipe Sverige AB ska fortsätta att utveckla sin verksamhet, bland annat genom nyetableringar. De kommer tillsvidare att verka under sitt nuvarande namn i nära samarbete med koncernens befintliga reliningverksamhet. 

Publicerad 9 februari 2021

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.