vvs-deckare | 13 apr 2022

…och nu kommer det fler vvs-mord

Och så är de igång igen, författarna Kjell E. Genberg och Peter Olofsson. Alla vi som grunnat över hur det gick för mördaren Linnea Oscarsson och kriminalinspektörerna Karin Orre och Lukas Rosenquist i den förra vvs-deckaren får nu vårt lystmäte. För lagom till Världsboksdagen 23 april smygsläpper EMTF Förlag den nya kriminalromanen, ”Men du lovade att inte dö”.

…och nu kommer det fler vvs-mord
Kjell E. Genberg och Peter Olofsson har gjort det igen – nu kommer kriminalroman nummer två om Linnea Oscarsson och hennes bekantskapskrets. Lansering på Nordbygg 26-29 april.

Denna gång är det en mormor inblandad i ett mord på en rörmokare. Inte vilken mormor som helst dock, utan en rörtång modell större som bland – kanske framför allt äldre vvs-are – ibland benämns som en sådan äldre dam.

Eller som den stolte rörmokaren Vilhelm Vestin berättar i ett parti i boken:
”Jag har alla mina verktyg där bak”, sa han med ett leende. ”Med väggen slipper jag få min mormor i nacken om jag skulle bli tvungen att tvärbromsa.”

”Vad?”

”Yrkesjargong”, sa Vilhelm med ett leende. ”Sotarna har sitt knoparmoj och de gamla knallarna snackade månsing. Jag vet inte om rörmokarnas speciella benämningar på verktygen har något särskilt namn. En mormor är i alla fall en rätt bastant rörtång.”

Vilhelm Vestin har en exklusiv duschkabin i badrummet i sitt hus på Bällstavägen i Bromma. Han tycker att han har det snyggaste badrummet i hela kommunen. Han har ju själv formgett och byggt det. Som en hyllning till sitt yrke och sitt eget kunnande har han dragit utanpåliggande kopparrör i hela våtutrymmet. Lödverktyget har bokstavligen gått varmt – inga pressade rörkopplingar här inte! Allt sanitetsporslin är noga utvalt. Inget billigt kinesiskt krafs.

Men var mormorn kommer in i bilden ska vi inte avslöja nu…
Som en fristående fortsättning av den förra boken ”Och plötsligt blev du död” är det kriminalinspektörerna Karin Orre och Lukas Rosenquist som hämtar Linnea Oscarsson från kvinnofängelset Hinseberg. Året innan hade de sett till att hon hamnat där som ansvarig för en ung pojkes död. En vattenläcka i Linneas badrum blir sedan upprinnelsen till intensiv kärlek, avancerad narkotikasmuggling, oväntad död – och upprörda känslor mellan en rörmokare och en elektriker.

Vad är det som pågår på nybygget i Annedal i Bromma? Hur passar Templet i Gnesta in i bilden? Polisen utreder på hemmaplan. I Montenegro byggs en tidigare nazistisk kommandocentral om till ett lyxigt hotellkomplex. Men vad döljer sig i hotellets källare?

Det här är en kort sammanfattning av kriminalromanen ”Men du lovade att inte dö”. Boken lanseras av EMTF Förlag på mässan Nordbygg i Stockholm 26 april där hugade läsare kan köpa boken för mässpris i EMTF:s monter.

Publicerad 13 april 2022

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.