Digitalisering | 4 maj 2022

Nytt samarbete flyttar gränser

Compare IT och och NODA Intelligent Systems AB förmedlar varandras tjänster genom ett nytt samarbete. Samarbetets huvudsyfte är att introducera en integration som flyttar fram gränserna för hållbar innovation inom fastighetsbranschen.

Nytt samarbete flyttar gränser
NODA och Compare IT samarbetar med huvudsyfte att introducera en integration som flyttar fram gränserna för hållbar innovation inom fastighetsbranschen.

NODA Building optimerar värmen i fastigheter genom sitt AI-baserade system som tar ett helhetsgrepp på inomhusklimat, värmesystem, prismodeller och väder för att optimera fastighetens värmeanvändning.

Till en början kommer bolagen att förmedla varandras tjänster och därmed utvidga sina respektive tjänsteerbjudanden.

– Vi har utvecklat lösningar som bygger på termisk AI i många år, och vi ser att förutsättningarna för att bygga samverkan hela tiden förbättras. Compare-IT har en väldigt spännande teknik och jag ser tydliga synergier i ett samarbete som bygger på att introducera en integration som flyttar fram gränserna för hållbar innovation inom fastighetsbranschen, säger Christian Johansson, vd på NODA Intelligent Systems.

Compare-IT är ett Proptech bolag inom digitalisering av fastigheter och boende. Grunden i bolagets erbjudande är styrsystemet Smart Homeline, där kompetens återfinns inom byggnadsautomation och lösningar för smarta hem.

– Vi fortsätter vår tillväxtresa som ett Proptech-bolag där samarbeten är en viktig del. NODA har en superspännande AI-baserad energilösning och därmed kan vi nu erbjuda ännu fler tillämpningar i vår boende- och fastighetsapp. Nu ser vi fram emot att komma igång med samarbetet, säger Henrik Jarl, vd på Compare-IT.

Publicerad 4 maj 2022

På nytt jobb

André Andersson har anställts som serviceingenjör på Lindinvent AB, Lund. Han kommer från NCC Sverige.
Håkan Askemar har anställts som säljande regionsutvecklare hos Bevent Rasch AB med placering i Stockholm. Han kommer från Ekovent.
Christian Persson har anställts som servicetekniker på Samsung AirCon i Stockholm.
André Stridh har utnämnts till vd för Umia i Ystad.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.