Vattenrening | 3 jul

Nytt reningsverk för växande Enköping

Enköpings kommun bygger ett nytt reningsverk, som ska möta kommunens beräknade befolkningstillväxt och klara såväl nuvarande som framtida reningskrav. NCC har fått uppdraget att bygga det nya reningsverket.

Nytt reningsverk för växande Enköping
Under höstens byggstartas det nya reningsverket i Enköping, som ska stå klart under 2027.

– Det här är en positiv utveckling för Enköpings kommun och vi är glada över att kommit överens med NCC så att vi snart ska kunna påbörja bygget av det nya avloppsreningsverket, säger Danielle Littlewood, tillförordnad VA-chef på Enköpings kommun.

Det nya avloppsreningsverket ersätter det befintliga som anses uttjänt. Med modern teknik kommer reningen förbättras och utsläppen i Mälaren att minska.

Arbetet startar under hösten med slutbesiktning i mitten på 2027 och utförs av NCC som tilldelats byggentreprenaden. Den nya anläggningen omfattar totalt fyra byggnader och tre utvändiga biobassänger.

– NCC har lång erfarenhet inom vattenrening och unik specialistkompetens inom VA. Med vår breda kompentens i ryggen ska vi utföra bygg- och anläggningsarbeten så att Enköpings kommun har fortsatt tillgång till ett effektivt och modernt reningssystem för avloppsvatten för en lång tid framöver, säger Kenneth Nilsson, affärsområdeschef NCC Infrastructure.

Källa: NCC

Publicerad 3 juli 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.