Nytt kraftvärmeverk i Värnamo

Metso kommer att leverera ett biobränsleeldat kraftvärmeverk för kombinerad värme- och elproduktion till Värnamo Energi . Anläggningen ska stå färdig hösten 2014.Värdet på ordern är cirka 150 miljoner kronor.

Leveransen omfattar en komplett anläggning, inklusive installation, drifttagning och utbildning. Anläggningen kommer att eldas med biobränsle och producera 13,4 MWth fjärrvärme och 3,6 MW el. Det här är Värnamo Energis enskilt största investering någonsin.

– Det här är en viktig framtidssatsning för Värnamo och för miljön, säger Gunnar Crona, styrelseordförande i Värnamo Energi. Dessutom kommer vi att producera ca 20 GWh el ,vilket innebär en dubblering av lokalt producerad miljöriktig el.

– Vi är otroligt glada att ha fått förtroendet att leverera anläggningen till Värnamo, säger Anders Sten, VD för MW Power AB.

– Det är ett bevis på att den teknik vi levererar ligger i framkant vad gäller tekniska och miljömässiga prestanda samt totalekonomi.

Källa: Metso

Publicerad 14 december 2012

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.