simhall | 7 feb 2023

Nytt koncept för simhallar – Nacka först ut

Nacka blir först ut med ett helt nytt och hållbart koncept för att bygga simhall som går ut på minskad energiförbrukning vid byggnation och drift, ökad livslängd för byggnaden med mindre användning av betong till förmån för trä, och med ett bättre inomhusklimat för de badande.

Nytt koncept för simhallar – Nacka först ut
Myrsjö simhall i Nacka blir den första att bygga enligt ett nytt hållbart koncept med mindre klimatpåverkan och bättre inomhusklimat.

Simhallen kommer förutom en huvudbassäng och multibassäng att innehålla gym med utrymme för gruppträning och studieplatser för unga. Den planeras att stå klar hösten 2025.

Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande, Naca kommun. Foto: Liza Simonsson

– Jag är glad och stolt över det resultat som har kommit av upphandlingen, som kommer att resultera i en unik bad- och friskvårdsanläggning i Myrsjö. Hållbart upplägg, hög kvalitet i verksamheten och stora mervärden kommer att göra simhallen till en attraktiv mötesplats för Nackabor, utan att kommunen står för byggkostnader eller risktagande vid driften av anläggningen. Det här är något som kommer alla till gagn, säger kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau (M).

Myrsjö simhall kommer att byggas enligt ett helt nytt hållbart koncept med minskad energiförbrukning vid byggnation och drift, ökad livslängd för byggnaden med mindre användning av betong till förmån för trä och med ett bättre inomhusklimat för de badande.

Byggnaden kommer också att generera ett väsentligt lägre CO2-avtryck, cirka 30–40 procent mindre jämfört med traditionellt byggda anläggningar.

Den nya simhallen kommer att kunna ta emot 200 000 besök per år och erbjuda ett stort utbud av kurser och aktiviteter för medborgare i alla åldrar, från babysim till seniorverksamhet.

Källa: Nacka kommun

Publicerad 7 februari 2023

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.