Nytt fläktrum och reservkraft när storkök renoveras
Trollhättans stad behöver förstärka kapaciteten i centralköket som förser ett antal verksamheter i kommunen med måltider. Serneke ska därför totalrenovera Håjums centralkök som från 2025 ska kunna laga 6 000 portioner mat om dagen.
Centralköket som nu ska renoveras ligger i industriområdet Håjum och är byggt 1970 med ett stort behov av modernisering.
Genomgående kommer stor vikt läggas vid att möjliggöra en driftsäker verksamhet, i såväl normala förhållanden som vid en eventuell kris, bland annat genom ett nytt reservkraftsaggregat.
De nya lokalerna får ny planlösning som möjliggör ett optimerat flöde för produktionen. Viss del av storköksutrustningen kan återanvändas men stora delar ska bytas ut och kompletteras. Ytskikt och installationer kommer att bytas ut, vilket bland annat medför att fastigheten kompletteras med ett nytt fläktrum och att solceller installeras.
Byggstart är beräknad till årsskiftet och projektet ska enligt planen vara slutfört våren 2025. Serneke har tecknat ett kontrakt med Kraftstaden Fastigheter i Trollhättan AB, värt runt 78 miljoner kronor.
– Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med Kraftstaden kring att förse Trollhättans stad med dessa samhällsviktiga funktioner som produktionsköken utgör. Vi är ett engagerat projektteam, där ett dedikerat samarbete mellan beställare, brukare och övriga entreprenörer krävs för att få processer så effektiva som möjligt och en robust och kostnadseffektiv slutprodukt, säger Christer Larsson, regionchef för Serneke Sverige Väst.
Källa: Serneke