Centralkök | 5 jul

Nytt fläktrum och reservkraft när storkök renoveras

Trollhättans stad behöver förstärka kapaciteten i centralköket som förser ett antal verksamheter i kommunen med måltider. Serneke ska därför totalrenovera Håjums centralkök som från 2025 ska kunna laga 6 000 portioner mat om dagen.

Nytt fläktrum och reservkraft när storkök renoveras
Serneke ska totalrenovera ett centralkök i Trollhättan för 78 miljoner. Foto: Serneke

Centralköket som nu ska renoveras ligger i industriområdet Håjum och är byggt 1970 med ett stort behov av modernisering.

Genomgående kommer stor vikt läggas vid att möjliggöra en driftsäker verksamhet, i såväl normala förhållanden som vid en eventuell kris, bland annat genom ett nytt reservkraftsaggregat.

De nya lokalerna får ny planlösning som möjliggör ett optimerat flöde för produktionen. Viss del av storköksutrustningen kan återanvändas men stora delar ska bytas ut och kompletteras. Ytskikt och installationer kommer att bytas ut, vilket bland annat medför att fastigheten kompletteras med ett nytt fläktrum och att solceller installeras.

Byggstart är beräknad till årsskiftet och projektet ska enligt planen vara slutfört våren 2025. Serneke har tecknat ett kontrakt med Kraftstaden Fastigheter i Trollhättan AB, värt runt 78 miljoner kronor.

– Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med Kraftstaden kring att förse Trollhättans stad med dessa samhällsviktiga funktioner som produktionsköken utgör. Vi är ett engagerat projektteam, där ett dedikerat samarbete mellan beställare, brukare och övriga entreprenörer krävs för att få processer så effektiva som möjligt och en robust och kostnadseffektiv slutprodukt, säger Christer Larsson, regionchef för Serneke Sverige Väst.

 

Källa: Serneke

Publicerad 5 juli 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.