NYHET | 23 jan 2019

NYHET: Solceller och ventilation på Mejeriet

Mejeriet ska bli ett nytt äldrecentrum mitt i Skillingaryd. Centret ska innehålla 16 lägenheter avsedda för trygghetsboende, 25 lägenheter för vårdboende, kontor och gemensamma aktivitetsutrymmen.

– Det blir en modern fastighet med solceller och sedumtak. Det är också stort fokus på tekniska lösningar som ska underlätta för boende och personal, som justerbara toaletter och larmsensorer i golven, säger Torbjörn Isaksson, fastighetschef på Vaggeryds kommun. Det är Ömangruppen som ansvarar för installation av ventilation och styrentreprenad.
– Vi gör ventilationsinstallationer och styrel för brandoch ventilationsspjäll med uppkoppling mot överordnade system, så att de kan bevaka fastigheten på distans, berättar Krister Gustavsson, projektledare på Ömangruppen. 

Mejeriet har en totalkostnad 166 miljoner. Byggnaden ska vara färdigställd i april 2020.

 

Publicerad 23 januari 2019

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.