FIXTUR | 15 dec 2022

Nya wc:n håller låg profil

Nu lanseras en ny lägre wc-fixtur, som inte bara passar i mindre badrum, utan även gör det möjligt att ha en bänkskiva hela vägen från toaletten till ett ovanpåliggande handfat.

Nya wc:n håller låg profil
Foto: Teceprofil

Den nya fixturen är en lägre variant av Teceprofil och finns sedan tidigare i höjderna 1 120, 980 och 820 millimeter. Den nya lägre är endast 750 millimeter i installationshöjd, vilket möjliggörs tack vare en mer kompakt flottörventil och lägre cistern.

Den nya fixturen har samma produktegenskaper som de större varianterna. Kakelmallen kan enkelt kapas på önskat djup utan verktyg med en så kal-
lad blixtlåsfunktion, och det nya easy fit-systemet gör att det går snabbt att montera spolknappen. Vattentanken rymmer åtta liter och har en tyst påfyllning av vatten. Dessutom går det att anpassa spoltrycket för att förhindra överstänk vid spolning

Källa: tece.se

Publicerad 15 december 2022

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.