Nya ägare till fjärrvärmebolag

E.on och Stockholm Exergi är nya majoritetsägare i Täby Miljövärme AB. Bolaget ska bygga samman de existerande fjärrvärmenäten i kommunen och skapa väsentligt ökad effekt genom samverkan i befintliga produktionsanläggningar.

Nya ägare till fjärrvärmebolag
Anders Egelrud, vd för Stockholm Exergi, Katarina Kämpe, kommundirektör i Täby kommun och Marc Hoffmann, vd E.on Sverige tar gemensamt tag om fjärrvärmeförsörjningen i kommunen. Foto: Stockholm Exergi

För att möta framtida behov i kommunen behövs nya affärslösningar för en trygg och säker fjärrvärmeförsörjning. Täby kommun träffade därför år 2019 en avsiktsförklaring med E.ON och Stockholm Exergi om att undersöka möjligheterna att tillsammans hitta en framtidssäker och hållbar värmeförsörjning i kommunen.

Lösningen blev att E.on och Stockholm Exergi köpt 47,5 procent vardera av Täby Miljövärme AB. Täby kommun behåller fem procent av aktierna. Det nya bolaget med nya ägare startade 1 mars 2023.

–  Äntligen har vi en långsiktig lösning för fjärrvärmen på plats i Täby. Med detta gemensamägda bolag skapar vi en effektiv och stabil fjärrvärmeförsörjning för alla fjärrvärmekunder i Täby, säger Marc Hoffmann, vd E.on Sverige.

– Nu skapar vi förutsättningar för att utveckla fjärrvärmen i Täby. Genom att bygga ihop fjärrvärmenäten i kommunen och öka samverkan i produktionen vill vi göra fjärrvärmen ännu tryggare och mer attraktiv för Täby Miljövärmes kunder, säger Anders Egelrud, vd för Stockholm Exergi.

I Täby levereras fjärrvärme endast till flerbostadshus och kontors- och industrifastigheter.

 

 

Källa: Stockholm Exergi

Publicerad 7 mars 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.