Utbildning | 3 apr

Ny spetsutbildning för installatörer

Med en ökande energieffektiviseringstakt ökar också behovet av projektledare inom installation. För att möta kompetensbristen startar nu Lernia en ny digital, rikstäckande utbildning.

Ny spetsutbildning för installatörer
Lernia startar en ny projektledarutbildning inom installationsbranschen som är ettårig och helt digital. Foto: Shutterstock

För att möta den ökade efterfrågan på kompetens öppnar utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia utbildningen till projektledare inom installation, där studerande från hela Sverige kan delta. Jobbet som projektledare passar den som har erfarenhet av installationsbranschen och vill ta nästa steg i karriären. Utbildningen är ett år lång och sker helt digitalt.

– Sverige har möjlighet att gå i bräschen för grön omställning. Kompetensfrågan är en nyckel för att lyckas och det är därför vi tillsammans med näringslivet startar den här utbildningen, säger Ulla Gustafsson, verksamhetschef på Lernia YH.

– Den här kompetensen är efterlängtad av hela branschen. Vi kommer att vilja rekrytera direkt från den här utbildningen, säger Martin Eriksson, HR-partner på företaget Elajo.

Ansökan till projektledare inom installationsbranschen är öppen fram till den 15 maj och utbildningen startar hösten 2024.

Källa: Lernia

Publicerad 3 april 2024

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.