Kyla | 26 jun 2023

Ny kylterminal i Sundsvall

Catena har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Kyl & Frysexpressen för sin nya kylterminal i Sundsvall som ska byggas.

Ny kylterminal i Sundsvall
Catena investerar i en ny kylterminal i Sundsvall. Foto: Catena

Den nya terminalen kommer ha en yta på 5 012 kvadratmeter och möjlighet att hantera kyl och frysvaror.  Terminalen uppförs på fastigheten Klökan 1:25 med en tomtyta om drygt 17 500 kvadratmeter där ytterligare 500 kvadratmeter terminal kan byggas om behov uppstår.  Fastigheten ligger i nära anslutning till Catenas övriga fastigheter i regionen.

Terminalen kommer certifieras enligt BREEAM Very Good och utrustas med solceller på taket. Vidare kommer en biodiversitetsutredning genomföras för att maximera grönytorna på fastigheten.

– Catena ser stora möjligheter i Norrland med sin expansiva gröna industri som växer kraftigt i regionen. Den logistiska infrastrukturen i regionen behöver expanderas och här kan Catena bistå som partner till våra kunder. Vi är glada att kunna bistå Kyl- & Frysexpressen i deras expansion i Sundsvall med en ny och modern kylterminal, säger Tobias Karlsson, regionchef Stockholm, Catena.

Bygget startar under tredje kvartalet i år med inflyttning ett år senare.

 

Källa: Catena

Publicerad 26 juni 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.