Ny bok om brandskydd

För den som vill veta allt om styrning av brandgaskontrollsystem finns nu en bok om detta, ”Styrning och övervakning i ventilationssystem och brandgaskontrollsystem”.

I boken behandlas en mängd olika system för ventilationslösningar (F-, FX- och FTX-system) och branddriftfall, beroende på typ av ventilationslösning. Vidare presenteras brandgaskontrollsystem i anslutning till trapphus, räddnings- och utrymningshiss. Författare är Tomas Fagergren, Brandskyddslagets och Gunnar Bergman, ÅF.

Mark Kretz, Energi & Miljö nr 12/2011 sid 7

Publicerad 13 december 2011

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.