NVS totalentreprenör för stort stambytesprojekt i Malmö

Som totalentreprenör för ett stort stambytesprojekt i Malmö har NVS Rörtjänst i Malmö utsetts. Ordervärdet uppskattas till ca 55 Mkr. 

 

Fram till år 2014 kommer ett stort stambytesprojekt att genomföras hos fyra HSB-föreningar i bostadsområdet Söderkulla i Malmö. Området ligger i stadsdelen Fosie och totalt är det 1 400 lägenheter som omfattas av projektet i föreningarna Söderkulla, Duvhöken, Berguven och Artisten. Som totalentreprenör har utsetts NVS Rörtjänst i Malmö. Ordervärdet uppskattas till ca 55 Mkr.

HSB-föreningarnas fastigheter består av såväl låg- som höghus byggda åren 1962-1964, och ingår i det s k miljonprogrammet. Uppdraget för NVS omfattar stambyten, byte av tappvattenstammar samt ledningar i lägenheterna, och detta är områden där NVS Rörtjänst har såväl lång erfarenhet som specialistkompetens.

Filialen har drygt ett 40-tal medarbetare som förutom ROT-projekt också är engagerade i filialens övriga arbetsområden som är servicearbeten och jourverksamhet.

Filialchefen Johan Richard berättar att den nu aktuella ordern för de fyra HSB-föreningarna är filialens största stambytesprojekt någonsin.

– Våra största uppdrag tidigare har omfattat mellan tre- och fyrahundra lägenheter, så detta är verkligen en rekordorder när det handlar om 1 400 lägenheter. Samtidigt är projekttiden lång och vi har inga problem att resursmässigt svara upp mot de krav som ställs. En utmaning blir att planera och genomföra arbetet så att det blir så små boendestörningar som möjligt. Vi arbetar alltid efter en projektmodell som innebär att de boende inte behöver flytta ut under arbetet, men här ställs det extra krav på planeringen med tanke på det stora antalet lägenheter, säger Johan Richard.

Att NVS utsetts till totalentreprenör innebär att filialen även fått ansvar för upphandling av underentreprenörer för bl a håltagning, snickeri- och målningsarbeten. Johan Richard ser det som en styrka att filialen har lång erfarenhet av att ta totalansvar.

– De närmaste åren kommer många stambytesprojekt att bli aktuella inom vår region och i de mer krävande projekten är jag övertygad om att det kommer att ställas krav på erfarenhet av att ta totalansvar och samordna de resurser som krävs. Att vi fått förtroendet från de fyra HSB-föreningarna ser jag som ett bevis på att vi ligger långt fram inom området samtidigt som uppdraget blir ett mycket viktigt referensprojekt för oss, avslutar Johan Richard.

Källa: NVS

Publicerad 29 april 2011

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.