NVS Sprinkler förser Swedbank Arena i Solna med heltäckande sprinklerlösning

NVS Sprinklers filial i Stockholm har fått en stororder av byggbolaget Peab som är huvudentreprenör för byggandet av Swedbank Arena i Solna. Ordern omfattar en heltäckande sprinklerlösning för ca 60 000 kvm av multiarenans totala yta och ordervärdet uppgår till cirka 13 miljoner kronor. NVS Sprinkler är ett affärsområde inom NVS Installation.

 

När Swedbank Arena står klar blir den Nordens största, mest moderna och flexibla arena med en publikkapacitet på 50 000 åskådare vid fotbollsmatcher och 65 000 vid konserter. Att arenan är en så kallad multipurpose-arena innebär att den kan rymma många evenemang förutom fotboll. Det skjutbara taket gör det möjligt att ha öppet under sommarhalvåret och stängt under vintern, och bottenkonstruktionen tillåter flera olika underlag som gräs, grus, is, snö, olika typer av golv samt till och med vatten.

Arenan är även flexibel när det gäller utrymmet. Det går att använda delar av arenan utan att störa eller bli störd av andra evenemang. Tekniska och hydrauliska lösningar gör det också möjligt att avskärma halva eller mindre delar av arenan.

Swedbank Arena är ett byggnadstekniskt omfattande och komplext projekt som också ställer krav på sprinklerlösningen som ska täcka alla publika utrymmen, men också många andra ytor. I arenan kommer det exempelvis att finnas restauranger med plats för 8 000 gäster, sportbarer, ett gym, kongress- och konferenslokaler samt parkeringsutrymmen med cirka 4 300 P-platser.

Martin Svensson som är filialchef för NVS Sprinkler i Stockholm menar att den specialanpassade sprinklerlösning som föreslagits för arenan har varit avgörande för att man fått ordern.

– Givetvis är det glädjande att det förslag vi gjort har tagits emot så positivt. Vi har lyckats visa att det i ett så här stort projekt går att kombinera höga krav såväl tekniskt och säkerhetsmässigt som när det gäller kostnadseffektivitet, säger Martin Svensson.

NVS Sprinklers installationsarbete kommer att påbörjas under våren 2010 och pågå fram till maj 2012.

Källa: NVS

Publicerad 7 december 2009

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.