NVS och Anticimex samarbetar om energisparande

Företagen NVS Installation och Anticimex har tecknat ett samarbetsavtal med målsättningen att skapa ett unikt energieffektiviseringskoncept för bostäder.

 

Avtalet syftar till att utveckla och marknadsföra ett komplett energieffektiviseringspaket mot främst bostadsrättsföreningar och ägare av flerbostadshus. Genom att kombinera företagens olika tjänster och kompetensområden kommer NVS och Anticimex att kunna erbjuda totallösningar som sträcker sig från energibesiktningar till åtgärdsförslag och genomförande av energieffektiviseringsprojekt.

Anticimex är experter på inomhusmiljö och arbetar med att skapa sunda och hälsosamma miljöer åt både företag och privatpersoner. Anticimex har under många år arbetat med energibesiktningar. Företaget har utvecklat ett speciellt Anticimex-koncept för energibesiktningar bestående av fyra steg; besiktning och kontroller, diagnos med åtgärdsförslag, resultatrapport samt kontinuerlig rådgivning.

Anticimex erfarenhet från ett stort antal utförda energibesiktningar är att det är möjligt att minska energiförbrukningen med upp till 45 % genom olika åtgärder. Per Schütz som är chef för NVS Energi ser stora marknadsmöjligheter i det samarbete som inletts.

– Vi kompletterar varandra på ett mycket bra sätt. NVS har alla de resurser som krävs för att kunna ta vid efter att Anticimex genomfört energibesiktningarna. Samarbetet med Anticimex är helt i linje med NVS ökade fokus på energiområdet och jag är övertygad om att det unika energisparkoncept vi skapar tillsammans kommer att mottas positivt på marknaden. Dels för att kunderna får en trygg energisparlösning, dels då vi tillsammans kan ta ansvar för alla delar av en energieffektiviseringsprocess. Genom att arbeta med gemensamma mål och en gemensam planering kommer vi också att tillföra en helhetssyn som genererar mervärden för kunderna, säger Per Schütz.

Leif Kumlin, chef energisupport Anticimex, pekar på ett ökat energifokus som en av de stora fördelarna med samarbetet.

– En väsentlig styrka i samarbetet är att det ytterligare kommer att öka fokus på vilka åtgärder som är bäst för respektive byggnad. Vi ser också mycket positivt på samarbetet då NVS visat en stark vilja att utveckla ett komplett energisparkoncept, och viktigt för oss är också att NVS precis som vi arbetar rikstäckande, säger Leif Kumlin.

Källa: NVS

Publicerad 23 april 2010

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.