NVS, NEA och Sydtotal i gemensamt projekt

När ABB i Ludvika bygger ut fabriken för högspänningsbrytare i Ludvika svarar NVS, NEA och Sydtotal för de tekniska installationerna i ett gemensamt projekt.

 

De tre företagen gick ihop och lämnade ett anbud med ett totalpris för alla tre disciplinerna. Beställare är ByggPartner i Dalarna AB som har fått i uppdrag att bygga ut brytarverkstaden med cirka 3 000 kvadratmeter. I samband med utbyggnaden passar ABB också på att modernisera anläggningen för att få bättre flöden. Ordervärdet för Byggpartner är runt 45 miljoner kronor.

Projektet omfattar för NVS del installationer för tryckluft, värme, vatten och anslutning av maskiner. Även NVS Sprinkler är engagerade och utför installationer i verkstaden. För Sydtotals del omfattar projektet ventilation och styr & regler. Installationsprojektet, som utförs på totalentreprenad, började i februari och ska vara klart i oktober.

‐ Ordersumman för vår del uppgår till cirka 5,9 miljoner kronor och mellan fyra och fem montörer är sysselsatta, berättar Johan Emanuelsson, NVS i Mora, som tillsammans med Anders Björn är projektledare.

Sprinklerinstallationerna har ett ordervärde på runt 850 000 kronor. Ordersumman för Sydtotal uppgår till cirka 3,5 miljoner kronor.

‐ Det speciella med projektet är att våra företag gick ihop och lämnade ett gemensamt anbud med ett totalpris för alla tre disciplinerna, säger Johan Emanuelsson.

– Även under installationsarbetet har vi ett nära samarbete. Installationsmässigt handlar det om en vanlig industriinstallation.

Källa: NVS

Publicerad 29 maj 2012

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.