NVS köpte norska Unireg

NVS har genom koncernens dotterbolag i Norge, NVS AS, förvärvat företaget Unireg AS med kontor i Slependen utanför Oslo.

Förvärvet, som ska godkännas av den norska konkurrensmyndigheten, utgör ett led i NVS och ägaren Imtech N.V:s tillväxtstrategi för den nordiska marknaden.  

Förvärvet ligger också i linje med NVS långsiktiga strategi att erbjuda allt bredare tekniska servicelösningar. NVS AS är med ca 470 medarbetare och en årsomsättning på ca 700 MNOK Norges ledande rörentreprenör, när det gäller komplexa installationer i krävande projekt.  Förvärvet av Unireg är ett led i målsättningen att flytta fram marknadspositionen inom energieffektivisering, klimatstyrning och driftskontroll. Unireg, med en årsomsättning på ca 20 MNOK, har sedan starten 1996 haft en snabb expansion och utvecklats till ett specialistföretag inom bygg- och fastighetsautomation. Företaget erbjuder tjänster och programvaror som gör det möjligt att integrera totallösningar i intelligenta byggnader med effektiv styrning och övervakning av ventilation men också andra tekniska installationer.

NVS och Imtech Nordics koncernchef Håkan Bergkvist ser förvärvet av Unireg som ett viktigt steg i den strategi som lagts fast för den nordiska marknaden.

– Vi ser en tydlig tendens att kunderna önskar allt mer komplexa tekniska lösningar och det innebär att vi successivt kommer att tillföra nya tjänster och ny teknik till den stora bredd vi redan har som ett av Nordens ledande installationsföretag. Med den kompetens som finns hos Unireg kan vi erbjuda lösningar som innebär kundfördelar i form av bättre inomhusklimat, effektivare energistyrning och lägre driftskostnader. Vi blir helt enkelt en mer komplett teknisk installatör och en liknande utveckling strävar vi efter även inom våra övriga verksamhets- och affärsområden, säger Håkan Bergkvist.

Torkil Skancke Hansen, som leder NVS verksamhet i Norge, ser också mycket positivt på förvärvet.

Unireg har en mycket intressant nischposition med spetskompetens när det gäller att samordna tekniska installationer i intelligenta byggnader. Kraven på en sådan samordning ökar konstant och tillsammans med Unireg kommer vi att kunna ta helhetsansvar för mycket krävande installations- projekt, men också erbjuda attraktiva servicekoncept där vi tar ett brett ansvar för gjorda installationer, säger Torkil Skancke Hansen. 

Källa: NVS

 

Publicerad 1 februari 2011

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.