NVS installerar i Sveriges Lantbruksuniversitet

NVS utför installationerna i en djuranläggning för Sveriges Lantbruksuniversitet.

 

Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) bygger ett nytt forskningscentrum i form av en djuranläggning för mjölkkor som hösten 2011 ska stå klar i Lövsta några kilometer utanför Uppsala.

För NVS i Uppsala innebär satsningen att man fått en  rörentreprenad som omfattar vattenförsörjning, värme och tryckluft samt kulvertarbeten. Det totala ordervärdet uppgår till cirka 8 miljoner kronor och på NVS i Uppsala hoppas man att projektet ska växa ytterligare. Anläggningen för mjölkkor utgör nämligen ett av totalt fyra beslutade byggprojekt som innebär att det även ska etableras anläggningar för fjäderfän och svin samt ett forskningscentrum.

Anläggningen blir norra Europas modernaste djuranläggning där det även ska rymmas utbildning och forskning för ett par hundra studenter samt kurser och konferenser.

Källa: NVS

Publicerad 12 februari 2010

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.