NVS installerar i stort bostadsprojekt i Halmstad

Vid Nissastrand i centrala Halmstad ska Halmstad Fastighetsbolag, HFAB, uppföra 154 nya hyreslägenheter. Det är bolagets största bostadsprojekt på tjugo år.

 

NVS har fått uppdraget att svara för VS-installationerna i de fyra sjuvåningshus som byggs i kvarteret Jordmånen. Uppskattad byggkostnad för hela bostadsprojektet är 210 miljoner kronor.

De installationer som NVS ska utföra på generalentreprenad har ett ordervärde på drygt 11 miljoner kronor och omfattar kompletta VS-installationer i lägenheter, affärslokaler och ca 5 000 kvm förråd och garage. Fastigheterna får fjärrvärme och i installationsuppdraget ingår montering av ca 1 200 radiatorer. Installationsarbetet inleds vid årsskiftet och pågår t o m 2015. Mellan två och fyra montörer kommer att vara sysselsatta under tre år. Två huskroppar byggs samtidigt, därför kommer fyra montörer att sättas in redan från början.

Magnus Eriksson, filialchef vid NVS Halmstad, berättar att montörer och projektledare medverkar även vid starten av projekteringsarbetet.

– Montörerna får ge sina synpunkter på hur arbetet ska utföras för att monteringen ska kunna ske så lätt och smidigt som möjligt. Vi har tidigare installerat VS i tre mindre och snarlika projekt i området, så montörerna vet hur monteringen ska göras på bästa sätt.

Totalentreprenör för projektet är SEFA Byggnads, en ny aktör i Halmstad. Slutkund är det kommunala fastighetsbolaget HFAB, som är Halmstads största fastighetsbolag med över 10 000 bostäder, 250 lokaler och 3 000 garage- och parkeringsplatser.

Källa: NVS

Publicerad 8 november 2012

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.