NVS installerar i storhotell i centrala Stockholm

En av NVS filialer i Stockholm, NVS Nils B Nilsson, har fått ett omfattande installationsuppdrag i det stora Scandichotell som beräknas öppnas i korsningen Vasagatan/Kungsgatan hösten 2011.

 

Fastigheten, som ägs av fastighetsbolaget Diligentia, är på ca 19 000 kvm och det är Arcona som ansvarar för projektledningen. När ytorna omvandlas till ett nytt jättehotell som får cirka 400 rum, konferenslokaler, restaurang, ett gym och en stor hotellbar/lounge öppen för alla. NVS uppdrag omfattar installationer för värme och sanitet, komfortkyla och sprinkler.

Kvarteret Klockan 1 är idag en välkänd fastighet som rymmer kontor, butiker, teater och ett antal bostäder. Omvandlingen av ytorna till ett nytt storhotell är ett exempel på hur Diligentia på ett flexibelt sätt vill anpassa sin produkt efter vad marknaden efterfrågar.  En av utmaningarna för projektledningen är att ge hotellet en identitet som harmonierar med omgivningen och som tar tillvara fastighetens historiska profil. Fastigheten är från 1800‐talet och ytterligare en utmaning för projektledningen är att totalrenoveringen ska genomföras samtidigt som verksamhet pågår i fastigheten.

Även för NVS Nils B Nilsson finns det utmaningar i de tekniska installationer som ska göras men filialchef Per‐Olof Nilsson ser mycket positivt på uppdraget.

‐ Vi känner väl till fastigheten sedan tidigare installationsuppdrag, men visst blir det en extra dimension när det nu tagits beslut om att påbörja omvandlingen till ett storhotell. Ett hotell av den här storleken som ska rymmas i en historiskt intressant byggnad innebär att det ställs stora krav både på oss och på de tekniska installationerna. Vi är mycket glada att vi fått det här uppdraget och jag ser det som en styrka att vi kunnat erbjuda en helhetslösning där vi genom nära samarbete med NVS Sprinkler även tar ansvar för sprinklerlösningen, säger Per‐Olof Nilsson.

Källa: NVS

Publicerad 10 december 2009

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.