NVS installerar i K-märkt hangar

NVS har av Skanska erhållit uppdraget att anpassa en K-märkt hangar till ett modernt varuhus på ett strategiskt läge – Bromma Center.

 

Ordervärdet för NVS del av projektet uppgår till cirka 60 Mkr, exklusive hyresgästanpassningar. Fastighetsägare är KF Fastigheter.

Hangaren ska bli ett varuhus med 35 000 kvm affärsyta och cirka 80 hyresgäster. Invigning ska ske under våren 2010. NVS svarar för samtliga rörinstallationer gällande, värme & sanitet, kyla och sprinkler.

NVS är totalentreprenör för denna samverkansentreprenad, vilket innebär att man ansvarar för såväl projektering som utförande.

– Detta är ett utmanade uppdrag där vi har huvudansvaret för att anpassa inomhusklimatet i en gammal hangar med 15 meters takhöjd till ett modernt varuhus som ska tillfredsställa dagens behov. Där människor ska mår bra, såväl under varma sommardagar som när nordanvinden tjuter utanför väggarna, säger Göran Johansson, NVS.

– Att vi erhöll detta projekt visar på att den samverkansentreprenad som vi jobbar för, med öppen redovisning och energioptimering, är ett vinnande koncept, avslutar Göran Johansson.

Källa: NVS

 

Publicerad 22 januari 2009

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.