NVS installerar i K-märkt hangar

NVS har av Skanska erhållit uppdraget att anpassa en K-märkt hangar till ett modernt varuhus på ett strategiskt läge – Bromma Center.

 

Ordervärdet för NVS del av projektet uppgår till cirka 60 Mkr, exklusive hyresgästanpassningar. Fastighetsägare är KF Fastigheter.

Hangaren ska bli ett varuhus med 35 000 kvm affärsyta och cirka 80 hyresgäster. Invigning ska ske under våren 2010. NVS svarar för samtliga rörinstallationer gällande, värme & sanitet, kyla och sprinkler.

NVS är totalentreprenör för denna samverkansentreprenad, vilket innebär att man ansvarar för såväl projektering som utförande.

– Detta är ett utmanade uppdrag där vi har huvudansvaret för att anpassa inomhusklimatet i en gammal hangar med 15 meters takhöjd till ett modernt varuhus som ska tillfredsställa dagens behov. Där människor ska mår bra, såväl under varma sommardagar som när nordanvinden tjuter utanför väggarna, säger Göran Johansson, NVS.

– Att vi erhöll detta projekt visar på att den samverkansentreprenad som vi jobbar för, med öppen redovisning och energioptimering, är ett vinnande koncept, avslutar Göran Johansson.

Källa: NVS

 

Publicerad 22 januari 2009

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.