NVS blir holländskt

Imtech N.V har köpt NVS Installation AB. Säljare var fonder företrädda av Triton Managers II Limited.  Imtech är ett av Europas ledande företag inom tekniska installationer med säte i Gouda i Nederländerna. Företaget har ca 19 000 anställda och en årlig omsättning om Euro 3,3 miljarder med verksamhet i Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Tyskland, Storbritannien, Spanien och i Östeuropa. Imtech är noterat på Eurnextbörsen i Amsterdam.Att det finns stora beröringspunkter mellan NVS och Imtechs verksamheter utan att de geografiskt överlappar varandra ser Imtechs styrelseordförande René van der Bruggen som ett starkt argument till förvärvet.

 – Förvärvet av NVS innebär ett genombrott för Imtech. I fjol lanserade vi en strategisk plan för att nå enomsättning om Euro 5 miljarder år 2012. Ett av delmålen för att åstadkomma detta är att etablera en stark närvaro på den nordiska marknaden, en region där Imtech för närvarande har endast obetydlig närvaro.NVS ledning har en uttalad målsättning att expandera och René van der Bruggen ser goda möjligheter för Imtech att stötta tillväxtambitionen.

Håkan Bergkvist, VD och koncernchef för NVS, kommenterar Imtechs förvärv:

– NVS och Imtech passar väldigt väl ihop och kombinationen innebär stora möjligheter för NVS. Våra kunder kommer omedelbart att kunna dra nytta av våra utökade möjligheter och breddade tjänsteutbud. NVS kommer även att kunna accelerera sin tillväxtstrategi med ytterligare förvärv i regionen, geografisk expansion och insteg i ytterligare discipliner som elektriska installationer, styr‐ och reglerteknik samt informations- och kommunikationsteknologi.

Källa: NVS

Publicerad 4 november 2008

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.