Rörinspektion | 15 jul 2022

Nu ska rörinspektörer utbildas digitalt

STVF, Sveriges TV-inspektionsföretags Förening, som utbildar rörinspektörer för både mark och fastighet har tagit fram ett digitalt kursutbud för att få fler att gå kurserna.

Nu ska rörinspektörer utbildas digitalt
STVF digitaliserar kurser för rörinspektörer med syfte att få fler att gå kurserna. Foto: Pixabay

I samband med det uppdateras även kursmaterialet.

– Det är inga stora skillnader i grunden, den största förändringen är nog själva upplägget, att kurserna blir digitala. När det gäller innehållet är de skillnaderna framför allt en uppdatering av innehållet i enlighet med den nya publikationen P122 för rörinspektörer mark och den reviderade handboken T25 för rörinspektörer fastighet, förklarar Christer Silver Holmberg, medlem i arbetsgrupperna för SSTT och STVF.

Kursen för rörinspektörer fastighet kommer att anpassas till den reviderade versionen av handboken T25 som planeras vara klar under hösten 2022.

– Den äldre versionen är från 2012 och en hel del har hänt inom branschen sedan den gavs ut. Vi i STVF beslutade därför för något år sedan att tillsätta en projektgrupp som reviderade handboken med aktuell information. Det är det arbetet som under hösten kommer publiceras som T25:2022, förklarar Christer Silver Holmberg.

Sedan ungefär ett år tillbaka har STVF arbetat med digital tentamen i kurserna. Det innebär att kursdeltagarna kan se sitt provresultat direkt när de trycker på knappen för att skicka in sina svar.
Under hösten kommer vi frågorna på provet att uppdateras och anpassas till det reviderade kursmaterialet.

Behörigheten auktoriserad rörinspektör intygas med ett intyg i pappersformat samt via att behörigheten registreras i ID06 behörighetsdatabas. Behörigheten är personlig.

– Vi kommer återkomma efter sommaren med mer information om detaljer för de reviderade kurserna samt aktuella kursdatum för höstterminen, säger Christer Holmberg.

Information om eventuellt behov kring uppdatering av kunskaper för befintliga rörinspektörer inför avläggande av uppgraderingstentamen efter revidering av proven kommer också att presenteras under hösten.

Källa: STVF

Publicerad 15 juli 2022

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.