Nätverk | 31 jan

Nu får energiexperter eget nätverk

Energieffektiviseringsföretagen, Eneff, har startat ett nätverk där energikartläggare och energiexperter kan utbyta erfarenheter och samverka.

Nu får energiexperter eget nätverk
Nu kan Sveriges alla energiexperter och energikartläggare samverka och utbyta erfarenheter genom Eneffs nystartade nätverk. Foto: Unsplash

– Det har tidigare inte funnits en dedikerad förening för certifierade energiexperter och energikartläggare, trots efterfrågan. Genom ”Nätverk Energiexperter” adresserar Eneff våra frågor och främjar samarbete och erfarenhetsutbyte, säger Per Wickman, certifierad energiexpert, Energirevisor AB.

I Sverige finns idag runt 900 certifierade energiexperter och ungefär 200 certifierade energikartläggare.

– Eneffs nätverk är en viktig plattform för att skapa dialog mellan myndigheter och energiexperter/energikartläggare. Nätverket är speciellt betydelsefullt i det läge vi är i just nu – då vi jobbar med att implementera det nya direktivet om energieffektivitet i svensk lagstiftning gällande energikartläggningar,  säger Åsa Thurin, Energimyndigheten.

Innehåll i nätverket:

  • Regelbundna möten för diskussion, samverkan och erfarenhetsutbyte
  • Möten med Energimyndigheten
  • Möten med Boverket
  • Specifika möten kring teman som till exempel kunskap, ny teknik, beräkningar, åtgärder (efter önskemål från nätverket)
  • Rabatter och erbjudanden

Källa: Energieffektivtiseringsföretagen

Publicerad 31 januari 2024

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.