NORGEKÖP | 26 nov 2021

Nordic Climate Group växer i Norge – Tempra AS förvärvat

Nordic Climate Group växer i Norge och förvärvar kylentreprenören Tempra AS. Genom samarbetet har Nordic Climate Group nu två baser, med Tempra och EPTEC i den fortsatta satsningen att bygga en stark verksamhet i Norge.

Tempra är väl etablerade på den norska marknaden med huvudkontor i Ålesund och filialkontor i Oslo och Bergen. De är ledande inom service och underhåll av kyl- och fryscontainrar där de säljer, hyr ut och reparerar längst hela norska kusten. Tempra erbjuder miljövänliga lösningar för kunder inom industri, butikskyla, kontor och skolor.

– Genom att gå samman med Tempra får vi synergieffekter gällande tekniska lösningar och leveranser, säger Mats Åström, tillförordnad CEO Nordic Climate Group.

– Tempra har stor kunskap och kompetenta medarbetare som opererar inom områden där vi i Nordic Climate Group är verksamma idag. Detta stärker vår möjlighet att hjälpa våra kunder med bra lösningar gällande hållbara och energieffektiva lösningar i Norden.

Tempra bildades 1987 och omsätter över 50 mnok med sina drygt 30 medarbetare. Grunden i Nordic Climate Group är en stark lokal marknadsposition. Därför kommer de bolag som ingår i koncernen att behålla sitt lokala varumärke och ledning, tidigare ägare kvarstår i sina roller och nuvarande verksamhet inklusive kunduppdragen prioriteras.

– Det gleder oss til å bli en del av et mye bredere miljø, både teknisk og markedsmessig, säger Øyvind Skulstad, CEO Tempra AS.

Vi håper at dette vil gi oss muligheter overfor store nasjonale kunder som vi før ikke kunne tilfredsstille med det serviceapparatet vi hadde. Samtidig gleder både jeg og de ansatte seg til å få utveksle kompetanse med de andre i gruppen. Vi skal gjøre hverandre bedre.
 

Källa: Nordic Climate Group

Publicerad 26 november 2021

På nytt jobb

Per Löfström har utnämnts till chef för PE Teknik & arkitekturs affärsområde vvs-design.
Magnus Rundqvist har anställts som säljare i distrikt Syd hos Gebwell AB. Han kommer från Beulco.
 Mikael Wall har anställts som kalkyl- och säljansvarig hos Ventab Göteborg AB, Göteborg. Han kommer från IV Väst.
Anette Edsvik har anställts som säljare på Inventiair AB, Stockholm. Hon kommer från annan bransch.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.