Förvärv | 3 okt 2022

Nordic Climate Group etablerar sig i Finland

Nordic Climate Group har förvärvat MV-Jäähdytys och etablerar sig därmed på den finska marknaden. MV-Jäähdytys är ett av de ledande fristående kyl- och värmeföretagen i Finland som funnits i över 50 år. Bolaget jobbar bland annat med installation, underhåll och reparationer av kyl- och värmeanläggningar.

Nordic Climate Group etablerar sig i Finland
Nordic Climate Group etablerar sig i Finland genom förvärv av MV-Jäähdytys. Foto: Nordic Climate Group

– Jag är väldigt glad att MV-Jäähdytys blir en del av Nordic Climate Group. Särskilt imponerande är den professionalism och kvalitet som de erbjuder sina kunder. MV:s servicemodell är välutvecklad, vilket är något vi kommer kunna dra lärdomar av i hela gruppen. Därtill har MV en stark entreprenörsanda som harmonierar bra med våra bolag i Sverige och Norge. Vi välkomnar MV till vår grupp och ser fram mot att utbyta erfarenheter när vi tillsammans bygger vidare Nordic Climate Group, säger Fredrik Gren, vd för Nordic Climate Group.

MV har fem servicecenter och erbjuder dygnet-runt-service i hela landet till mer än 45 000 anläggningar. Bolaget har en stark tillväxt med en omsättning över 30 miljoner euro och cirka 200 anställda.

– Tillsammans med Nordic Climate Group ser vi stora möjligheter att ytterligare stärka vår position på den nordiska marknaden. Vi ser expansionsmöjligheter både genom fler geografiska etableringar och ett breddat erbjudande. Vi ser även fram mot att utbyta erfarenheter och påbörja samarbeten med andra bolag inom Nordic Climate Group, säger Ilpo Mäkelä, vd på MV-Jäähdytys.

Färdigställandet av affären är villkorat av finska konkurrensverkets godkännande.

 

Källa: Nordic Climate Group

Publicerad 3 oktober 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.