NIBE köpte i Ryssland

NIBE förvärvar ytterligare 26% av aktierna i det ryska bolaget EVAN NIBE Industrier.

 

NIBE har slutit avtal om att förvärva ytterligare 26 % i det ryska företaget CJSC EVAN, beläget i Nizjnij Novgorod 400 km öster om Moskva. EVAN ingår i affärsområdet NIBE Villavärme. I december 2007 förvärvades 25% av aktierna och tillsammans med dagens förvärvade 26 % uppgår NIBEs ägarandel därmed till 51 % och konsolidering kommer att ske i NIBE. Resterande 49% kommer att successivt förvärvas under den kommande treårsperioden. Den ryska konkurrensmyndigheten har givit sitt godkännande av affären.

EVAN som har 150 anställda, har en årsomsättning på cirka 70 MSEK och ett rörelseresultat på drygt 20%. Företaget grundades 1996. EVAN är marknadsledande i Ryssland på elpannor och större varmvattenberedare. Genom en väl utarbetad distribution med cirka 90 tätt knutna distributörer, når företaget hela den ryska marknaden.

I EVAN förblir såväl företagsledning som varumärke och organisation oförändrade och kommer också framgent att ledas av nuvarande VD:n.

Källa: NIBE

Publicerad 30 april 2008

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.