NIBE köpte i Danmark

NIBE Industrier AB har slutit avtal om att förvärva TermaTech A/S, Malling i Danmark samt tecknat optionsavtal om att förvärva Lotus Heating Systems A/S, Langeskov i Danmark, år 2010.

 

Båda verksamheterna kommer att ingå i affärsområde NIBE Brasvärme. TermaTech är en heltäckande leverantör av tillbehör till braskaminer såsom t.ex. anslutningsrör, golvplåtar, skorstenssystem samt även ett mindre sortiment av braskaminer i plåt. Företaget är ett rent handelsföretag. TermaTech har under de senaste åren haft en hög och stabil lönsamhet och omsättningen uppgick förra året till cirka 45 MDKK med ett resultat före skatt på drygt 6 MDKK. Försäljningen sker huvudsakligen till fackhandeln i framför allt Danmark och Tyskland. Antal anställda är cirka 10 personer. Lotus omsatte ifjol cirka 80 MDKK och är Danmarks ledande aktör på braskaminer i plåt till fackhandeln och har även en betydande omsättning på andra marknader i Europa med Tyskland som huvudmarknad. Detta är ett resultat av företagets framgångsrika produktutveckling under de senaste åren. Upplägget med att förvärva Lotus först 2010 beror på att ledningen nyligen har påbörjat en omfattande omstrukturering av verksamheten som man önskar fullfölja och den kommer att vara helt genomförd till inledningen av 2010. Denna omstruktureringsprocess innebär bland annat att en del av Lotus produktion flyttas till NIBE Brasvärmes nya produktionsanläggning i Markaryd, men i övrigt kommer Lotus att verka på marknaden som ett helt självständigt bolag.

Ledningen för såväl TermaTech som Lotus Heating Systems kommer att fortsätta sina anställningar i respektive bolag. Förvärvet är villkorat av sedvanlig due diligence. Källa: NIBE

Publicerad 23 april 2008

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.