NIBE förvärvar österrikiskt värmepumpsföretag

NIBE Industrier AB har slutit avtal om att förvärva det österrikiska värmepumpsföretaget KNV Umweltgerechte Energietechnik GmbH, beläget i Schörfling am Attersee 60 km öster om Salzburg.

I förvärvet ingår även det rumänska dotterbolaget KNV Pompe de Caldura SRL. KNV som har 18 anställda, har en årsomsättning på cirka 50 MSEK och ett resultat före skatt på cirka 5 MSEK. Företaget grundades 1993.

KNV är en av de ledande aktörerna på den österrikiska värmepumpsmarknaden och säljer bland annat redan delar av NIBE:s värmepumpssortiment. Företagets affärsidé är att sälja kompletta värmesystem baserade på värmepumpar genom gediget utbildade installatörer. Produktpaletten utgörs av värmepumpar av ett flertal typer, golvvärmesystem samt produkter för inomhusventilation och solenergi. Företaget har en heltäckande försäljnings- och serviceorganisation.

I KNV förblir såväl företagsledning som varumärke och organisation oförändrade och företaget kommer också framgent att ledas dess av nuvarande VD Josef Köttl.  Sedvanlig due diligence är redan genomförd varför KNV kommer att konsolideras i NIBE från och med 1 januari 2008.

Källa: NIBE Industrier AB

Publicerad 25 januari 2008

På nytt jobb

Magnus Stockhaus har anställts som försäljningsingenjör på Danfoss Climate Solutions i Oskarshamn. Han kommer från Rawplug. Tomas Sandberg har anställts som försäljningsingenjör i Stockholm. Han kommer från annan bransch. Thomas Eriksson har anställts som säljare inom fjärrvärme/fjärrkyla och energioptimering i Stockholm. Han kommer från Grundfos. Alexandra Tilander har anställts som teknisk supportingenjör i Göteborg. Hon kommer från Frico. Ludvig Lundh har anställts som säljare i Stockholm. Han kommer från Elektroskandia.
Sven Carlsson har utsetts till vd för Höganäs energi AB. Han kommer från Hässleholms miljö.
Maria Bard har utnämnts till teamleader i kombination med product manager hos Esbe AB, Reftele. Joi Elebo och Per-Johan Brodén har utnämnts till product managers.
Mari Nilsson har utsetts till vd och koncernchef för Infjärdens värme AB. Hon kommer från Adecco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.