NIBE förvärvar österrikiskt värmepumpsföretag

NIBE Industrier AB har slutit avtal om att förvärva det österrikiska värmepumpsföretaget KNV Umweltgerechte Energietechnik GmbH, beläget i Schörfling am Attersee 60 km öster om Salzburg.

I förvärvet ingår även det rumänska dotterbolaget KNV Pompe de Caldura SRL. KNV som har 18 anställda, har en årsomsättning på cirka 50 MSEK och ett resultat före skatt på cirka 5 MSEK. Företaget grundades 1993.

KNV är en av de ledande aktörerna på den österrikiska värmepumpsmarknaden och säljer bland annat redan delar av NIBE:s värmepumpssortiment. Företagets affärsidé är att sälja kompletta värmesystem baserade på värmepumpar genom gediget utbildade installatörer. Produktpaletten utgörs av värmepumpar av ett flertal typer, golvvärmesystem samt produkter för inomhusventilation och solenergi. Företaget har en heltäckande försäljnings- och serviceorganisation.

I KNV förblir såväl företagsledning som varumärke och organisation oförändrade och företaget kommer också framgent att ledas dess av nuvarande VD Josef Köttl.  Sedvanlig due diligence är redan genomförd varför KNV kommer att konsolideras i NIBE från och med 1 januari 2008.

Källa: NIBE Industrier AB

Publicerad 25 januari 2008

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.