NIBE förvärvar österrikiskt värmepumpsföretag

NIBE Industrier AB har slutit avtal om att förvärva det österrikiska värmepumpsföretaget KNV Umweltgerechte Energietechnik GmbH, beläget i Schörfling am Attersee 60 km öster om Salzburg.

I förvärvet ingår även det rumänska dotterbolaget KNV Pompe de Caldura SRL. KNV som har 18 anställda, har en årsomsättning på cirka 50 MSEK och ett resultat före skatt på cirka 5 MSEK. Företaget grundades 1993.

KNV är en av de ledande aktörerna på den österrikiska värmepumpsmarknaden och säljer bland annat redan delar av NIBE:s värmepumpssortiment. Företagets affärsidé är att sälja kompletta värmesystem baserade på värmepumpar genom gediget utbildade installatörer. Produktpaletten utgörs av värmepumpar av ett flertal typer, golvvärmesystem samt produkter för inomhusventilation och solenergi. Företaget har en heltäckande försäljnings- och serviceorganisation.

I KNV förblir såväl företagsledning som varumärke och organisation oförändrade och företaget kommer också framgent att ledas dess av nuvarande VD Josef Köttl.  Sedvanlig due diligence är redan genomförd varför KNV kommer att konsolideras i NIBE från och med 1 januari 2008.

Källa: NIBE Industrier AB

Publicerad 25 januari 2008

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.