KANADAKÖP | 17 nov 2016

NIBE förvärvar FPI Fireplace Products i Kanada

NIBE Industrier AB har förvärvat 65 % av aktierna i kanadensiska FPI Fireplace Products International Ltd. (FPI) med huvudkontor i Vancouver. De resterande 35 % av aktierna omfattas av optioner och kan förvärvas i olika rater fram till 2022.

FPI grundades 1979 av Robert Little, som fortfarande är bolagets huvudägare. Verksamheten omfattar produktutveckling, produktion och marknadsföring med huvudkontor i Vancouver, Kanada samt ett säljbolag i Melbourne, Australien.

Företaget har cirka 380 anställda och en omsättning på cirka 600 miljoner kronor med en rörelsemarginal på 13 %.

FPI har ett väl utvecklat återförsäljarnät av fackhandlare i USA och Kanada. Genom det egna säljbolaget i Australien har FPI även skaffat sig en ledande position på denna marknad. Produkterna säljs och marknadsförs under  varumärken som Regency, Hampton och Excalibur. FPI kommer att ingå i affärsområde NIBE Stoves och konsolideras i NIBE från och med 1 november 2016.
 

Publicerad 17 november 2016

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.