RIBAKÖP | 4 dec 2020

Newsec köpte Riba

Newsec förvärvar RIBA – en ledande aktör inom teknisk förvaltning och projekt i Stockholmsområdet.

RIBA omsätter närmare 200 miljoner på årsbasis och har ett 50-tal medarbetare. Bolaget grundades 1959, som en ingenjörsbyrå och har över tid utvecklat sitt erbjudande att även inkludera fastighetsnära tjänster, fortsatt med ingenjörskonsten som del av sitt DNA. Utöver teknisk förvaltning och drift erbjuder RIBA tjänster inom energi och miljö, projektering och projektstyrning. Genom förvärvet stärker Newsec och RIBA sina kompetenser och kan erbjuda sina kunder ytterligare attraktiva tjänster.

– RIBA är ett mycket fint bolag som gjort en stabil tillväxtresa med hjälp av ett starkt kundfokus och kompetenta medarbetare. Newsec och RIBA kompletterar varandra väl och förvärvet är en viktig pusselbit i Newsecs strategi. Tillsammans kommer vi att kunna erbjuda framtidens fastighetsförvaltning till våra kunder, präglat av en hög grad av teknik- och hållbarhetsfokus. RIBA har särskilt attraktiva tjänster inom VVS-projektering, energi- och miljö samt projektstyrning som vi ser fram emot att erbjuda våra kunder, säger Eric Johansson, Managing Director Newsec Property Asset Management Sweden.

Teknisk service och drift har varit ett växande segment i Newsecs tjänsteutbud de senaste åren. Verksamheten har expanderat via organisk tillväxt som kompletterats med flera förvärv. Efter samgåendet mellan Newsecs drifts- och förvaltningsorganisation består den svenska verksamheten av cirka 600 medarbetare.

– Det känns väldigt stimulerande att bli en del av Newsec. Vi har successivt skapat en relation med varandra under det senaste året och känner att vi kompletterar varandra väl kompetensmässigt såväl som kulturellt. Newsecs tydliga fokus på innovation och digitalisering är särskilt relevant för RIBA och våra kunder.

– Vi är övertygade om att detta är rätt val för oss när vi nu bestämt oss för att bli en del av något större. Det möjliggör ytterligare expansion av vårt erbjudande samtidigt som vi håller oss relevanta både för medarbetare och kunder, säger Michael Lennse, VD RIBA.  

Publicerad 4 december 2020

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.