Näringsministern satte ned foten och generaldirektören talade ut.

Och all detta hände på Energirådgivarnas kongress i Uppsala. Näringsministern var tydlig på att effektiviseringen är viktig och att Sverige skall ta sitt ansvar för att lösa klimatfrågan. Detta står i bjärt kontrast till uttalanden och ”bevis” som framlagts av olika ekonomer som dels velat visa att Sverige inte behöver agera själv och dels velat hävda att det egentligen inte finns någon potential för effektivisering. Så ministerns framträdande var en välgörande och klar-görande fotnedsättning när hon framhöll att: ”Effektivisering är ett framtidsjobb som heter duga!”.

Energimyndighetens nye generaldirektör funderade över ämnet värdering av miljöeffekter från energianvändningen och kom bl.a. fram till att man måste entydigt kunna visa varifrån den energi kommer som man vill hävda vara fri från miljöpåverkan. Annars kan man inte utesluta att den är producerad på sämsta möjliga sätt. Nu återstår att se hur detta kommer att se ut på pränt i en rekommendation från myndigheten.

Publicerad 19 maj 2008

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.