AI | 22 aug

Myrspoven vinner AI-pris

Myrspoven har vunnit 2023 års Proptech Breakthrough Awards. Framstegen inom AI gav en eftertraktad utmärkelse i kategorin Artificial Intelligence Innovation.

Myrspoven vinner AI-pris
Myrspovens mål är att hjälpa fastighetsvärden att spara energi samt genom att dra nytta av det senaste som hänt i områdena Artificial Intelligence (AI) och Data Science/Analytics. Bild: Shutterstock

Proptech Breakthrough Awards hyllar industriledande företag och teknik som revolutionerar fastighetsbranschen. Priserna lyfter upp organisationer som har tagit stora kliv för att föra fastighetssektorn in i framtiden genom nyskapande tekniklösningar.

Myrspovens utmärkelse inom AI får de för sin mjukvarulösning för fastighetsoptimering, myCoreAI, som används för att hela tiden sträva efter att nå lägsta energianvändning till ett bevarat inomhusklimat. Genom tilläggstjänster kan användare även konsumera energi när elpriserna är lägre och skjuta på lasten under effekttoppar för att öka besparingar.

Myrspoven grundades 2017 med visionen att globalt bidra till att fastighetssektorn minskar sitt koldioxidavtryck och icke förnyelsebara kilowatttimmar med en procent.

Källa: Myrspoven

Publicerad 22 augusti 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.