Luftbehandling | 22 jul 2022

Munters tar stororder inom växande segment

Munters Group har fått en stororder, värd närmare 700 miljoner kronor, från en stor biltillverkare i USA. Ordern avser klimatkontrollsystem samt installationsarbete inom marknadssegmentet batteri, vilket är ett av koncernens prioriterade tillväxtområden.

Munters tar stororder inom växande segment
Vi är stolta över att ha vunnit vår största order inom batterisegmentet någonsin, säger Klas Forsström, vd och koncernchef på Munters. Foto: Munters

– Vi är stolta över att ha vunnit vår största order inom batterisegmentet någonsin, säger Klas Forsström, vd och koncernchef på Munters. Batterisegmentet är ett prioriterat tillväxtområde för Munters och denna order visar att vi har ett mycket bra team på plats och ett ledande kunderbjudande inom detta segment. Jag är också mycket glad över att vi i denna order har bevisat att vi kan kombinera modulariserade produkter och en marknadsledande kundspecifik lösning, vilket skapar enkelhet och skalbarhet.

Munters klimatlösningar möjliggör en stor del av världens produktion av litiumjonbatterier för elbilar genom att tillföra ultratorr luft i produktionsanläggningar. Företaget ser denna order som ett erkännande av sin strategi och syfte att finnas för kundernas framgång och en hälsosammare planet och bekräftar dess starka position inom batterisegmentet.

Leveranser förväntas ske under en period på upp till 14 månader, med start under andra kvartalet 2023 till och med tredje kvartalet 2024.

Källa: Munters

Publicerad 22 juli 2022

På nytt jobb

Fredrik Aspe partner på Ebab, har axlat rollen som  vd för Ebab i Stockholm.
Pär Snickar har utsetts till nyckelkundsansvarig för Ouman AB, Göteborg. Han kommer från Regin.
Peter Nöjd har anställts som teknisk säljare på Voltair AB:s Stockholmskontor. Han kommer från Bevent Rasch.
Christian Björkman har utnämnts till försäljningschef för Hansgrohe AB. Han var tidigare projektledare på företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.