Vinnare | 15 sep

Momentum prisas för bästa energiuppföljningssystem

Momentum Energi vann Fastighetsägarnas tävling om bästa energiuppföljningssystem. Av 14 anmälda tävlande var det endast tre leverantörer som gick till final och Momen tum kammade hem full poängpott i samtliga tävlingskategorier.

Momentum prisas för bästa energiuppföljningssystem
Några av medlemmarna i teamet bakom vinsten från Momentum Energi: Marcus Wilkens, Thomas Sommar, Märta Falck och Henrik Schött. Foto: Momentum Energi

– Det är en enorm kvalitetsstämpel från Sveriges fastighetsägare att Momentum Energi utsetts till den bästa produkten i branschen i konkurrens med andra systemleverantörer, säger Märta Falck som är affärsområdesansvarig.

Vi har jobbat hårt med produktutvecklingen och visste att vi har en heltäckande och kompetent produkt. Men att få den här typen av utmärkelse från en branschjury är såklart något som vi är otroligt stolta över.

Vår drivkraft är att hjälpa fastighetsägare minska sitt klimatavtryck och bidra till den cirkulära ekonomin

I oktober 2022 tog Fastighetsägarna initiativ till en tävling, finansierad av Energimyndigheten, för att utse marknadens bästa energiuppföljningssystem. Av 14 anmälda tävlande var det endast tre leverantörer som gick till final.

– Vår drivkraft är att hjälpa fastighetsägare minska sitt klimatavtryck och bidra till den cirkulära ekonomin, fortsätter Märta, från byggstart och genom fastighetens hela livslängd. På lång sikt finns naturligtvis stora värden att hämta hem, både för miljön och fastighetsägaren.

En av framgångsfaktorerna är enligt Märta det uttalade fokus på användarvänlighet och visualisering som är ledstjärnan i arbetet för att systemet ska vara smidigt att använda. Det är en utmaning att systemet ska upplevas enkelt utan att kompromissa med avancerad funktionalitet.

– Vårt arbete slutar inte med den här vinsten, tvärtom. Nu tar vi vidare utvecklingen utifrån de diskussioner vi haft med fastighetsägare under tävlingsperioden, för att hjälpa dem att bli än mer hållbara och minska sina klimatavtryck, säger Märta Falck.

Källa: Momentum

Publicerad 15 september 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.