Modulbyggd rostfri golvränna

Modulbyggd rostfri golvränna

Nu lanseras ett modulbyggt kanalsystem av Purus inom produktområdet rostfria golvrännor.

Fördelen med ett kanalsystem istället för en vanlig golvränna eller golvbrunn sägs vara är att man kan ta upp vatten på en stor yta och att det finns inbyggt fall i rännan. Kanalsystemet som omfattar två typer, Spaltrännan och Gallerrännan, bygger på brunn, ränna, T-vinkel, L-vinkel och galler och är båda avsedda för betonggolv eller klinkergolv utan tätskikt.

Båda går att kombinera med T- och L-vinklar vilket gör det möjligt att bygga systemet på två olika håll, sammanlagt cirka 24 meter som mest (12 meter åt varje håll). Det går tack vare att fallet finns inbyggt i rännan. Den stora brunnen tillsammans med den buffert som kanalerna skapar ger ett system väl lämpat för platser med stora mängder vatten att hantera.

Channelsystem_Grate_drainWEBB

Publicerad 13 mars 2015

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.