Färöarna, tidvatten | 23 jan 2023

Minesto och Färöarnas energibolag SEV stärker partnerskap

Nu ska det utvecklas tidsvattenpark på Färöarna

Minesto och Färöarnas energibolag SEV stärker partnerskap

Havsenergibolaget Minesto och Färöarnas energibolag SEV har förnyat och utökat sitt samarbetsavtal, enligt ett pressmeddelande. Avtalet beskriver respektive roller och ansvar relaterade till tidvattenenergiutbyggnad på Färöarna.

Ett viktigt tillägg är exklusivitet i samarbetet avseende utveckling och utbyggnad av tidvattenparken i Hestfjord.

  • Denna aspekt underlättar och stöder det pågående arbetet med att skapa en attraktiv investering och inrätta ett särskilt projektbolag (Special Purpose Vehicle) för att kanalisera projektinvesteringar, elköpsavtal (PPA) och potentiell offentlig finansiering (t.ex. EU) samt uppbyggnad av övriga tillgångar”, skriver Minesto.

Avtalet beskriver även den utökade verksamheten vid den befintliga anläggningen i Vestmanna.

Källa: Minesto

Publicerad 23 januari 2023

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.