OMRIKTARE | 10 apr 2023

Mindre omriktare

Emotron presenterar nya kraftmoduler som sägs minska omriktarstorleken med 30 procent.

Mindre omriktare

De nya storlekarna är baserade på nya smarta 365A kraftmoduler, så kallade Pebb (power electronic building blocks). Dessa kraftmoduler har bättre effekttäthet och deras unika konstruktion skapar flexibilitet och redundans.

Emotrons omriktarteknik sägs ha en verkningsgrad på 98 procent. Alla Emotron FDU- och VFX-omriktare har luftkylda kylflänsar med heat-pipe-teknik, kommunikation med alla större fältbussprotokoll och fjärråtkomst.

Källa: emotron.se

Publicerad 10 april 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.