Platsbrist | 20 okt

Mer plats för installationer

Ofta saknas plats för att kunna göra korrekta installationer. Det vill Säker Vatten tillsammans med Installatörsföretagen, Svensk Ventilation och Isoleringsfirmornas förening ändra på nu genom projektet Plats för installation.

Mer plats för installationer
Säker Vatten, Installatörsföretagen, Svensk Ventilation och Isoleringsfirmornas förening ska driva utvecklingen för mer plats för installationer genom ett nytt projekt finansierat av SBUF. Foto: Shutterstock

Projektet har nyligen beviljats medel från SBUF, Svenska byggbranschens utvecklingsfond, för att bland annat ta fram branschrekommendationer och informera om problematiken.

– Det ska vara lätt att göra rätt, men så är det tyvärr inte alltid. När byggare och arkitekter jagar ytor, minskas platser för installationer ner till ett minimum, vilket gör att det inte går att montera enligt branschregler Säker Vatteninstallation. Därmed ökar risken för vattenskador, personskador och legionellautbrott. Vi är glada över att vara en del av SBUF-projektet och ser fram emot att driva utvecklingen för mer plats för installationer, säger Sara Lehn, vd för Säker Vatten.

Källa: Säker Vatten

Publicerad 20 oktober 2023

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.