FORSKNINGSPENGAR | 11 apr 2018

Mer pengar att söka för hållbar energi- och resursanvändning

Nu öppnar första utlysningen i E2B2s andra programperiod. Utlysningen omfattar 50 miljoner kronor och projektförslag inom programmets samtliga delområden välkomnas. Ansökan lämnas till Energimyndigheten senast den 2 maj i år.

E2B2s syfte är att ta fram ny kunskap, teknik samt nya tjänster och metoder som bidrar till en hållbar energi- och resursanvändning i bebyggelsen. Programmet inriktar sig på energi- och resursanvändning inom den byggda miljön sett över hela livscykeln.

Ansökan lämnas till Energimyndigheten senast den 2 maj i år. Projekt som beviljas stöd kan tidigast starta den 30 juni i år och som längst pågå till sista december år 2021. Mer information på http://www.e2b2.se/aktuellt/nyheter/2018/180301-utlysning/

Publicerad 11 april 2018

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.