Dusch | 23 apr

Melloartister ska få göteborgarna att duscha kortare

Tre Melloartister kommer i en ny annonskampanj att uppmana göteborgarna att ta kortare duschar genom att "duscha till en schlager" - i syfte att spara vatten.

Melloartister ska få göteborgarna att duscha kortare
VVS:aren och melloartisten Peter Samuelsson, basist i Barbados, är en av tre göteoborgare som i en ny kampanj uppmanar göteborgarna att "duscha till en schlager", alltså max tre minuter. Foto: Anna-Lena Lundquist

– Vårt mål är en förbrukning på 100 liter per person och dygn, säger Josefin Lundberg Abrahamsson, avdelningschef dricksvattenproduktion på Kretslopp och vatten. Det är lika mycket som danskarna förbrukar och de har samma levnadsstandard som vi i Sverige.

Genom en ny kampanj med göteborgare som alla tävlat i melodifestivalen uppmanar nu Göteborgs stad alla invånare att ”duscha till en schlager” – det vill säga max tre minuter.

Om alla göteborgare duschar till en schlager skulle det under ett år spara ungefär 3 000 MWh el vilket motsvarar elförbrukningen för 150 eluppvärmda villor. Dessutom skulle det spara 720 ton kemikalier i reningsprocessen.

De tre artisterna som syns i kampanjen är Ida Redig, Peter Samuelsson och Caroline Wennergren.

Peter Samuelsson, basist i Barbados, har varit med i Melodifestivalen fyra gånger mellan 2000 och 2003 och kommit tvåa med låtarna ”Se mig” och ”Allt som jag ser”. Vid sidan av musiken driver han en VVS-firma.

– Dricksvatten i kranen är en lyx som vi har i Sverige. Det är självklart att spara på något som inte är en självklarhet i andra delar av världen. Blir man medveten om det så gör man val som förbrukar mindre vatten, säger Peter Samuelsson.

Kampanjen ”Duscha till en schlager” pågår på cirka 300 informationstavlor i Göteborg från 29 april till 12 maj och på digitala kanaler

Källa: Göteborgs stad

Publicerad 23 april 2024

På nytt jobb

Fredrik Aspe partner på Ebab, har axlat rollen som  vd för Ebab i Stockholm.
Pär Snickar har utsetts till nyckelkundsansvarig för Ouman AB, Göteborg. Han kommer från Regin.
Peter Nöjd har anställts som teknisk säljare på Voltair AB:s Stockholmskontor. Han kommer från Bevent Rasch.
Christian Björkman har utnämnts till försäljningschef för Hansgrohe AB. Han var tidigare projektledare på företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.